Persbericht en media

ITALIË EVENEMENT – Aankondiging Sapori d’Inverno 2017

Heel Holland bakt… Italiaans!
MASTERCLASS SARENA SOLARI TIJDENS SAPORI D’INVERNO

Kasteel de Haar mag dan het zomerseizoen Italiaans hebben ingeluid, eind oktober vieren we het mooiste Italiaanse winterfeest. In de sfeervol aangeklede Central Studio’s in Utrecht vindt u op 28 en 29 oktober alle inspiratie voor de keuken én de decemberdagen. Dat smaakt in alle opzichten feestelijk!

Aan Italiaanse meesters geen gebrek tijdens Sapori d’Inverno. Zo zal Giovanni Caminita (bekend van 24Kitchen) enkele kookworkshops geven, net als Heel Holland Bak-kampioen Sarena Solari. Uit Groningen komt ze, maar eigenlijk liggen haar wortels in Castell’Arquato. In dit middeleeuwse stadje, ten noorden van Parma, leerde ze de ‘zoete’ kneepjes van haar oma en tante. “Alle zomervakanties waren een feest. Ik logeerde bij nonna en ging eigenlijk iedere dag op bezoek bij mijn oom en tante. Niet alleen om te spelen. Nee, ik wilde helpen in de keuken! Hoewel ik heel gelukkig ben in Nederland, klopt mijn hart nog altijd voor Italië. Zo heb ik de afgelopen jaren veel gereisd door Italië. Juist dan zie je hoe de regionale keukens van elkaar verschillen. Geweldig. Dat inspireerde me enorm voor mijn bakboek en voor de workshops die ik geef.”

In het jubileumjaar van het bekende Ristorante MARIO (al 50 jaar in Neck), zal ook deze bijzondere brigade tijdens het winterevenement niet ontbreken. Zij nemen de bezoekers tijdens een dinershow mee op een heerlijke tocht door Italië. Daarbij zal de muziek van Pino Daniele de gangen verbinden. Reserveren voor deze ‘reis’ is in dit geval noodzakelijk!
Vino e Olio, exclusief importeur en distributeur van wijnen (vino), kwalitatief hoogwaardige olijfolie (olio) en meer heerlijke Italiaanse producten organiseert deze dagen een serie wijnproeverijen. Eigenaar Manlio Velli heeft een brede wijnkennis en selecteert zijn, veelal geprezen wijnen zelf in Italië. Tijdens Sapori d’Inverno zal Toscane van zich laten proeven. Deze regio leent zich bij uitstek voor heerlijke kerstdiners.

Ook de uitwendige mens komt in Utrecht uiteraard aan zijn trekken. Zo kunt u zich verheugen op mode, interieurinrichting, reisaanbieders, cadeauartikelen, optredens, enzovoort. Tja, de prettigste feestdagen zouden dit jaar wel eens op 28 en 29 oktober kunnen vallen…

 

Media

Logo (PDF)