Italiaanse meesters tijdens Sapori d’Inverno

Aan Italiaanse meesters geen gebrek tijdens Sapori d’Inverno. Zo zal Giovanni Caminita (bekend van 24Kitchen) enkele kookdemonstraties geven, net als Heel Holland Bakt-kampioen Sarena Solari een aantal kookworkshops zal komen geven.

 

Giovanni Caminita

Giovanni is bekend geworden als TV kok bij 24Kitchen en natuurlijk als de vaste bassist van Marco Borsato. Giovanni heeft sinds een aantal jaren zijn eigen restaurant Casa Caminita in Ouderkerk a/d IJssel. In september heeft Giovanni zijn eigen servies lijn gepresenteerd en zijn er ook twee kookboeken van hem uitgekomen: Giovanni & Friends in Casa Caminita. In deze boeken heeft hij met 20 bekende Nederlanders gekookt. Zowel het servies als de boeken zijn verkrijgbaar op ons evenement! Kom naar de stand van Casa Caminita en laat uw kookboeken signeren door Giovanni! Tijdens Sapori d’Inverno zal Giovanni ook nog drie kookdemonstraties geven.

Kookdemonstraties van Giovanni Caminita                                                                

De kookdemonstraties van Giovanni Caminita vinden plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober.

12:30 Kookdemonstratie 1:

Vitello tonnato luxe ( kalfsvlees met tonijnsaus )

14:30 Kookdemonstratie 2:

Arancini con carne ( Risottoballen met rundergehakt )

16:30 Kookdemonstratie 3:

Tagliatelle fresche con pescespada, limoncello e menta ( Verse tagliatelle met zwaardvis, limoncello & munt )

Aan de kookdemonstraties van Giovanni Caminita zijn geen kosten verbonden, let dus op; Vol=Vol.

 

Sarena Solari

Heel Holland Bakt-kampioen Sarena Solari zal tijdens het evenement ook enkele kookworkshops gaan geven. Sarena Solari komt uit Groningen, maar eigenlijk liggen haar wortels in Castell’Arquato. In dit middeleeuwse stadje, ten noorden van Parma, leerde ze de ‘zoete’ kneepjes van haar oma en tante. “Alle zomervakanties waren een feest. Ik logeerde bij nonna en ging eigenlijk iedere dag op bezoek bij mijn oom en tante. Niet alleen om te spelen. Nee, ik wilde helpen in de keuken! Hoewel ik heel gelukkig ben in Nederland, klopt mijn hart nog altijd voor Italië. Zo heb ik de afgelopen jaren veel gereisd door Italië. Juist dan zie je hoe de regionale keukens van elkaar verschillen. Geweldig. Dat inspireerde me enorm voor mijn bakboek en voor de workshops die ik geef.”

Bakworkshops van Sarena Solari.  

De bakworkshops van Sarena Solari vinden plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober

13:00 Bakworkshop 1:

Leer een perfecte zabaglione te maken met versgebakken amaretti koekjes en ga zelf aan de slag met het maken van een heerlijke chocoladesalami.

15:00 Bakworkshop 2:

Leer hoe je heel simpel een romige vruchtenmousse maakt met zelf gepasteuriseerde eieren en ga zelf aan de slag met het maken van een heerlijke chocoladesalami.

Wilt u één van de workshops van Sarena Solari bijwonen? Koop uw tickets  hier.

 

Alessandro Neri

Kookworkshops van Alessandro Neri

De kookworkshops van Alessandro Neri vinden plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober

12: 00 uur Penne di farro alla Campidanese

16:00 uur Fusilli ai sapori d’autunno

 

Proef de lekkerste Italiaanse wijnen

In samenwerking met Vino e Olio, exclusief importeur en distributeur van wijnen (vino), kwalitatief hoogwaardige olijfolie (olio) en meer heerlijke Italiaanse producten organiseren wij tijdens Italie Evenement Sapori d’Inverno | De smaak van de winter een serie wijnproeverijen.

De Italiaanse eigenaar van Vino e Olio, Manlio Velli heeft een brede wijnkennis en selecteert zijn wijnen zelf in Italië. Veel van de wijnen in het assortiment hebben een goede waardering in internationale wijn gidsen zoals Gambero Rosso, Decanter, Wine Spectator, AIS, Luca Maroni.

Zaterdag 28 oktober 
Aanvang 12:00: Wijnen uit het mooie Toscane

Aanvang 14:00: Zoete wijnen voor de Kerst

Aanvang 16:00: Wijnen uit het warme Toscane

Zondag 29 oktober 

Aanvang 12:00: Wijnen uit het mooie Toscane

Aanvang 14:00: Zoete wijnen voor de Kerst

Aanvang 16:00: Wijnen uit het warme Toscane

RESERVEER HIER EEN WIJNPROEVERIJ

Salute!

Mauro Pina treedt op tijdens Sapori d’Inverno | De Smaak van de Winter

Tijdens deze editie van Sapori D’inverno komt MAURO PINA speciaal over uit Italië om een aantal optredens te geven op het centrale podium!

Plattegrond 2017

De plattegrond met de indeling van de exposanten staat online. Bent u ook zo nieuwsgierig naar wat u allemaal zult zien?

Fotowedstrijd: win een culinaire reis door Italië (Diner)!

Wij zijn benieuwd naar uw mooiste Italiaanse vakantiefoto’s. Was het die heuvel in Toscane, dat terrasje op Sicilië of stiekem toch die knappe jongen met die blauwe ogen op het strand?

Koop uw tickets voor entree, diner en wijnproeverij

Er is meer te doen dan een bezoek brengen aan het evenement!
Op zaterdagavond kunt u een echt Italiaans 5-gangen diner beleven en op zowel zaterdag als zondag zijn er wijnproeverijen met de lekkerste en mooiste Italiaanse wijnen. Maar vol=vol, dus reserveer snel…

Proef de lekkerste Italiaanse wijnen

In samenwerking met Vino e Olio, exclusief importeur en distributeur van wijnen (vino), kwalitatief hoogwaardige olijfolie (olio) en meer heerlijke Italiaanse producten organiseren wij tijdens Italie Evenement Sapori d’Inverno | De smaak van de winter een serie wijnproeverijen.

Menu restaurant Mario en Pino Daniele dinnershow

Zaterdagavond 28 oktober Sapori d’Inverno dinershow met de brigade van het bekende restaurant MARIO (in Neck), welke u mee neemt tijdens een bijzondere dinershow op een proeftocht door de laars van Europa. Daarbij zal de muziek van Pino Daniele voor een gezellige sfeer zorgen.

Musica, vino, moda & design, het “Italiaanste” weekend van deze winter!

Ook tijdens deze editie zullen enkele mooie thema’s centraal staan zoals een show-diner met restaurant Mario Uva en muziek van Pino Daniele. Beleef de Kerst tussen de vele houten huisjes met mode en design all’Italiana. Daarnaast ook enkele exclusieve Italiaanse wijnproeverijen, Italiaanse Caviar & Bubbles, gezellige december cadeaus en heel veel lekkers voor op het kerstmenu.

Central Studios

De Central Studios in Utrecht vormen al vele jaren een bekende plek voor internationale producers die deze ruimte gebruiken om bekende tv-programma’s op te nemen.

Inspirerende cadeaus!

De smaak van de winter laat zich ook op andere manieren ervaren. In de luxe zalen van dit studiocomplex vindt u meer dan 2000 m² aan standruimte en terrassen.