Media

ITALIË EVENEMENT 2016 – Wintereditie Sapori d’Inverno

Indrukwekkend foodtruckplein als smaakmaker
TV-STUDIO’S IN ITALIAANSE WINTERSFEREN

UTRECHT – Maestro Events organiseert dit jaar ook een wintereditie van het bekende Italië Evenement. Op 21, 22 en 23 oktober staan de spotlights van de Central Studio’s in Utrecht voor het eerst gericht op Italië. Sapori d’Inverno (De smaken van de winter) biedt, in een sfeervolle omgeving, vooral veel inspiratie voor de feestdagen.

De Nederlandse liefde voor Italië gaat vooral door de maag. Het is daarom dat de Italiaanse keuken(s) zich prominent manifesteren tijdens dit winterevenement. Zo vormt een grote variatie aan kunstzinnige, rijdende keukens deze dagen het allergrootste Italiaanse foodtruckplein. Van een eenvoudige espresso tot de mooiste pastagerechten; hier loopt het op rolletjes. Daarnaast wordt deze driedaagse gebruikt om de Italiaanse winter te laten proeven. La Cucina Italiana is in Nederland namelijk vooral bekend van zijn zomerse smaken, terwijl ook de winters er heerlijk zijn. Met het oog op de naderende feestdagen, zullen de diverse chefs en exposanten tijdens dit evenement hun suggesties delen voor het kerstmenu.

Zomerhit

Het Italië Evenement | Smaak & Stijl rond Kasteel de Haar vormt inmiddels al dertien jaar de succesvolle start van het zomerseizoen. Dit jaar goed voor ruim 25.000 bezoekers. Maar behalve dit grootste Italiaanse evenement van de Benelux organiseert Maestro Events regelmatig andere activiteiten rond het populairste land van Europa. Zo kende Het Beste van Italië al meerdere jaargangen in Amsterdam en Utrecht, en werden Utopia (SBS6) en het circuit van Zandvoort meerdere malen in Italiaanse sferen gebracht.
Vorig jaar was Expocenter Houten gastheer van de eerste editie van het Italië Evenement | Sapori d’Inverno en dit jaar is de wintereditie te vinden in de stad waar ook de zomereditie zich al zo lang thuis voelt.

De Utrechtse Central Studios worden voor deze Italiaanse driedaagse geheel in warme wintersferen getoverd met onder meer een stijlvol zwart decor en een enorme kroonluchter. De aankleding draagt bij aan het inspirerende karakter van het winterevenement, want hoewel de feestmaand december nog even op zich laat wachten, vinden bezoekers bij de vele Italiaanse exposanten volop suggesties voor de feestdagen; van wijnen tot bijzondere sieraden. Daarnaast is Italië ook in de winter een geweldig vakantieland, zowel voor overwinteraars als wintersporters. Belangstellenden worden deze dagen in het voormalig tv-complex graag de weg gewezen. Kortom, de winter begint dit jaar hartverwarmend Italiaans!

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor interviews, reportages, beeldmateriaal of andere vragen, kunt u altijd contact opnemen met Maestro Events | CuliArta Communications: 06 – 46282017 / bosmans@xmsnet.nl.