Activiteiten en programma

Ook in 2017 zal er tijdens Italië Evenement Sapori D’Inverno / De smaak van de winter veel te beleven zijn. In de sfeervolle Central Studios vindt u deze dagen namelijk een groot aantal stijlvolle en verrassende foodtrucks met de lekkerste Italiaanse hapjes, desserts en drankjes, prachtige stands met (cadeau)inspiratie voor de feestdagen en live muziek!
Benieuwd naar de artiesten die komen optreden? Blijf deze pagina volgen want binnenkort wordt het programma bekendgemaakt! 
Zie hieronder het programma van 2016!
schermafbeelding-2016-09-21-om-12-43-53

Programma 2016 – binnenkort update voor 2017!

VERONIQUE SODANO –
Ridere all’Italiana, geniet van de aanstekelijk humor van de beroemde cabarettiere Veronique Sodano, iedere dag maar liefst drie live optredens op het hoofdpodium. (Onderstaande video dient enkel ter indicatie voor haar werk)
Vrijdag en zaterdag om 14:00 – 16:30 – 19:30 en zondag om 14:00 – 16:30 LIVE op het podium.

THE FELLINI BAND –
Geniet van de mooiste nummers van Italiaanse Popmuziek, met onder andere liederen van Eros Ramazzotti, Zucchero en Riccardo Cocciante.

ROBERTO GALANTO –
Een combinatie tussen Opera, populaire Italiaanse liedjes en Jazz muziek.

STEFANO FUCILI –
Italiaanse zanger en songwriter (Folk, Pop, Acoustic, Rock).
Vrijdag en zaterdag om 13:00 – 15:00 – 17:00 en zondag om 10:30 – 11:30 LIVE op het podium.


PROEF GRATIS DE LEKKERTSE ITALIAANSE WIJNEN

schermafbeelding-2016-09-28-om-15-42-53

In samenwerking met Vino e Olio, exclusief importeur en distributeur van wijnen (vino), kwalitatief hoogwaardige olijfolie (olio) en meer heerlijke Italiaanse producten organiseren wij tijdens Italie Evenement Sapori d’Inverno | De smaak van de winter een serie wijnproeverijen.manlio-2

De Italiaanse eigenaar van Vino e Olio, Manlio Velli heeft een brede wijnkennis en selecteert zijn wijnen zelf in Italie. Veel van de wijnen in het assortiment hebben een goede waardering in internationale wijn gidsen zoals Gambero Rosso, Decanter, Wine Spectator, AIS, Luca Maroni.

Kom en laat u verrassen tijdens de gratis proeverij! Meld je snel aan (18+), want vol=vol.

(Vermeld in de mail duidelijk uw naam, mailadres en met hoeveel personen u wilt deelnemen)

Vrijdag 21 oktober
Aanvang 14:00: Aanmelden voor wijnproeverij 1: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 1)

Aanvang 16:00: Aanmelden voor wijnproeverij 2: Wijnen uit Umbrie en Toscane (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 2)

Aanvang 18:00: Aanmelden voor wijnproeverij 3: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 3)

Zaterdag 22 oktober 
Aanvang 14:00: Aanmelden voor wijnproeverij 4: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (VOL)

Aanvang 16:00: Aanmelden voor wijnproeverij 5: Wijnen uit Umbrie en Toscane (VOL)

Aanvang 18:00:  Aanmelden voor wijnproeverij 6: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 6)

Zondag 23 oktober 

Aanvang 12:00:  Aanmelden voor wijnproeverij 7: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 7)

Aanvang 14:00:  Aanmelden voor wijnproeverij 8: Wijnen uit Umbrie en Toscane (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 8)

Aanvang 16:00:  Aanmelden voor wijnproeverij 9: Wijnen uit het warme Zuid-Italie (Klik hier om u aan te melden voor wijnproeverij 9)

Na het aanmelden ontvangt u een bevestiging van de wijnproeverij.

Salute!


ITALIAANSE KOOKWORKSHOPS
schermafbeelding-2016-10-04-om-12-47-31

Geniet tijdens Italië Evenement Sapori d’Inverno | De Smaak van de Winter van Kookworkshops van Chef Alessandro Neri, Chef Francesco Nastro, Chef Leonardo Florio en Chef Benjamino.

Workshops Chef Alessandro Neri: schermafbeelding-2016-10-04-om-12-57-44
Vrijdag en zaterdag:
13:00 & 17:00 – Risotto met paddenstoelen en spek met een crème van rode wijn.
15:00 & 19:00 – Verse kleine ravioli gevuld met varkensrollade in groene saus.
Zondag:
12:00 & 14:00 & 16:00 – Risotto met paddenstoelen en spek met een crème van rode wijn of Verse kleine ravioli gevuld met varkensrollade in groene saus.

 

 

 

 

Workshops Chef Benjamino:

Benjamino tijdens zijn workshop laten zien, hoe je op een eenvoudige wijze bijzondere gerechtjes kunt bereiden. Volgens hem hoef je niet ingewikkeld te doen om lekker te kunnen koken. De kwaliteit van ingrediënten is van grote belang voor een geslaagd resultaat.schermafbeelding-2016-10-04-om-12-57-44

Hij zal in zijn workshops met ingrediënten als, courgette, wilde everzwijn, vers gemaakte pesto, fettuccine, paddenstoelen, mozzarella, ansjovis, bladerdeeg en olijfolie an de slag gaan om diverse gerechtjes voor u te bereiden.

Vrijdag en zaterdag:
14:00 & 18:00 – Pasta en verse pesto
16:00 – Specialiteit met wildzwijn
Zondag:
11:00 & 17:00 – Pasta en verse pesto
15:00 – Specialiteit met wildzwijn

 

Workshops Chef Francesco Nastro en Leonardo Florio
schermafbeelding-2016-10-07-om-19-33-02Vrijdag en zaterdag:
13:30 – Mezze maniche op Federiciana stijl
15:30 – Pizza alla barese
17:30 – Pasta Casereccia di Altamura met groenten (all’ortolana)
19:30 – Pizza alla Salentina met olijven patè zwarte olijven leccino salentine
Zondag:
11:30 – Mezze maniche op Federiciana stijl
13:30 – Pizza alla barese
15:30 – Pasta Casereccia di Altamura met groenten (all’ortolana)
16:30 – Pizza alla Salentina met olijven patè zwarte olijven leccino salentine