Wijnen voor de kerst van Sapori del Sud

Sapori del Sud is opgericht door vier rasechte Italianen, die hun authentieke lekkernijen vooral uit Campanië weten te halen. Hier blijkt de arme boerenkeuken rijk aan smaak. Niet alleen in de zomer, ook in december. De wijnen die Sapori del Sud laat proeven, geven kerst een sterretje.

Aceto Balsamico & Limoncello van DiGusti

Gusto’ betekent ‘smaak’ en DiGusti houdt van echte smaak en eerlijke ingrediënten. De proeverij van aceto balsamico di Modena van de famiglia Bertoni en de limoncello van de citroenen van Gennaro van de Amalfikust zijn daar tongstrelende voorbeelden van.

Mousserende wijnen van i Nostri Cinque

I Nostri Cinque weet onze vijf zintuigen letterlijk te prikkelen met lekkernijen van het Italiaanse land. Neem de wijnen! Op 1 en 2 december worden zes wijnen ontkurkt, elk met zijn karakter en verhaal. Met de beste wensen van de boer en passend bij de beste gerechten van de kok.

Hazelnoten, hartig en zoet van La Cucca

Piemonte is in vele opzichten een heerlijke regio. La Cucca biedt u tijdens het evenement slechts een likje van de sluier. Hazelnoottaart bijvoorbeeld, maar ook een pesto van hazelnoot. Verder vult dit biologische bedrijf met liefde uw glas. Wordt het een spumante, een dolcetto of een barbera?

Olijfolie van San Mauro

San Mauro komt met hun smaakmakende olijfolie naar Houten. Zo is de Bicultivar olijfolie extra vergine (hand geplukte, vroegrijp en koud geperst) geliefd in sterrenzaken. De Colline olijfolie is van een autochtone olijfsoort die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Beiden onweerstaanbaar smaakvol. Eenmaal geproefd…

Pasta met Sugo di Gianna uit Abruzzo

Sugo di Gianna (sugo al pomodoro e basilico e sugo al ragù) is pastasaus van Gianna en is in de Abruzzen een groot succes, maar wat vindt Nederland van deze smaken? Proef en oordeel tijdens het Italië Evenement, waarna Gianna volgend jaar haar receptuur zal verfijnen tot ultieme Sugo per l’Olanda.